perjantai 29. toukokuuta 2015

Valheita ja uhkailua

Ensimmäisessä blogimerkinnässäni aion jakaa muutaman ajatuksen Suomen uunituoreesta hallitusohjelmasta ja hallituksesta.

Kokonaisuutena ohjelma on huono. Peruslähtökohdaksi on kansalaisten hyvinvoinnin ja talouden pitkäjänteisen parantamisen sijaan otettu lähinnä pankkiireita kiinnostavat numerot, joita nyt kaiken muun kustannuksella lähdetään kieli poskessa parantamaan. Luottoluokitusta halutaan kiillottaa koulutuksen, terveydenhuollon ja vähäosaisten kustannuksella. 

Yhteiskunnan heikommassa asemassa olevilta riistäminen on tietenkin oikeustajun vastaista, mutta koulutuksesta ja terveydenhuollosta säästäminen ei ole myöskään taloustieteilijän näkökulmasta järkevää. Ammattitaitoinen, sivistynyt ja koulutettu työvoima on Suomelle elintärkeää. Jos me nyt säästämme koulutuksesta, ei meillä tulevaisuudessa ole enää ketään ylläpitämässä hyvinvointiyhteiskuntaa tahi porvarihallituksen himoitsemaa talouskasvua. EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten opiskelijoiden opiskelun maksulliseksi muuttamisen myötä erityisesti maaseutu heittänee hyvästit kansainvälisyydelle. Lukukausimaksukokeilut ovat muissa Pohjoismaissa romahduttaneet kansainvälisten opiskelijoiden määrään. 

 Terveydenhuollosta säästämisen nyt luulisi kenen tahansa ymmärtävän olevan äärimmäisen vaarallista. Paha kasvattaa valtiontaloutta, jos ihmiset ovat sairaita ja lapset kuolevat. 

Toki huonossa ohjelmassa oli hyviäkin kohtia, kuten yrittäjien arvonlisäverotuksen muuttuminen maksuperusteiseksi. En myöskään näe esimerkiksi subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittamista puolipäiväiseksi molempien tai toisen vanhemman ollessa kotona erityisen epäoikeudenmukaisena säästökeinona. 

Kaiken kaikkiaan hallitusohjelmassa on muutamia onnistuneita kohtia, muutamia joten kuten hyväksyttäviä kohtia ja pitkä liuta järjetöntä kurjistamista ja epäpätevää hölöpölöä.

Pahinta uudessa hallituksessa on kuitenkin se, että sen on muodostanut Suomen hyvinvointia ajavien poliitikkojen sijaan uhkailevat petturit. Keskusta ja Kokoomus ovat pettäneet vaalilupauksensa täydellisesti. Ymmärrän, etteivät poliitikot pysty aina saamaan läpi kaikkia vaalityön alla antamiaan lupauksia, mutta on jo törkeyden rajat ylittävää, jos hallitusohjelmaan kirjataan aivan päinvastaisia asioita, mitä äänestäjille on luvattu. Voiko demokratiaan enää luottaa?

Lisäksi uusi hallitus aloittaa tiensä uhkailemalla kansaa. "Yhteiskuntasopimus" tarkoittaa Sipilän kielellä, että kansan on tehtävä ylitöitä palkatta tai maksettava herra Isoherralle 1,5 miljardia suojelurahaa. Mahtavaa. Tämä on sitten sitä "luottamusta". Luotetaan Sipilään tai luotetaan Sipilään ja itketään. On myös mielenkiintoinen tapa yrittää työllistää reilu 320 000 suomalaista pakottamalla työtä tekevät paiskimaan töitä ilmaiseksi sen sijaan, että tämän työn voisivat tehdä esimerkiksi työttömät?

No, onhan siinäkin sellaista kansainvälistä fiilistä, että meillä on nyt oma vaikutusvaltainen mafiamme täällä Pohjolassakin!

perjantai 15. toukokuuta 2015

Lyhyesti.

Hei.

Tässä blogissa käsittelen niin hauskoja kuin vakaviakin asioita lähinnä Suomesta ja Japanista, mutta myös muista maailman kolkista. Aikomuksena on kirjoittaa politiikasta, kulttuurista sekä arjen kokemuksista ja oivalluksista.

Minä olen 24-vuotias naishenkilö Helsingistä ja työstän tällä hetkellä pro gradua japanin suomentamiseen liittyen Helsingin yliopiston suomen kielen laitoksella. Olen ollut aikonani lukiovaihdossa Urayasussa ja yliopistovaihdossa Kiotossa sekä hengaillut muuten vain siellä sun täällä Japania. Tällä hetkellä vietän kesääni gradua kirjoitellen ja Japanin maaseutua ihmetellen Tottorissa. Toisinaan teen käännös- ja opetustöitä leipäni eteen ja toisinaan kirjoittellen runoja ja novelleja suunnitellen joskus niistäkin leipääni saavani.

Minua kiinnostavat yhteiskunnalliset asiat, kulttuuri ja kielet. Pidän myös mm. kissoista, linnuista (erityisesti pingviineistä), elokuvista, kirjoista, tatamimatoista ja ankeriaasta.

Juttujani saa kommentoida vapaasti, otan mielelläni osaa keskusteluihin.